Gyógy- és hasznos növények

mag piaca


Cickafark

ELFELEDETT GYÓGYNÖVÉNYEINK

Cickafark

gyogynovenypiac.nanoweb.hu kép

Istenség neve található a leggyakoribb gyógynövényünkben, a cickafarkban is. Az Achillea millefoliumban Akhilleusz köszön vissza. Kínában a cickafark szárát használták az ősi jóskönyv, a Ji king jóslataira, az Észak amerikai indiánok erős teáját itták látomások előidézésére.

A növénynek gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, görcsoldó, emésztést javító, vérzéscsillapító és köhögéscsillapító hatást tulajdonítanak. A cickafark kölönböző gyógyszeres kezelések hatását erősítheti például: fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, vérzékenység, emésztőrendszeri zavarok, gyomorfájás.

Felhasználható még tüdőbetegségek, torokgyulladás, tuberkulózis, légcső, gyomor és bélhurut, magas láz, epehajtás, vese- és hólyaggyulladás, epe-, vese-, gyomor- és bélgörcs, étvágytalanság, gyomor- és bélfekély, női betegségek, menstruációs görcs vagy erős vérzés, különböző vérzések, esetleg prosztatabántalmak, visszértágulat, vérszegénység, valamint magas vérnyomás esetén.

Külsőleg: nehezen gyógyuló sebek, fekélyek, ekcéma, aranyér, fogíny- és szemgyulladás valamint hüvelyöblítés esetén alkalmazzák.

 

Cickafark vetőmag csomag 250.-


Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.