Perui földicseresznye
GYÓGYÍTÓ DÍSZNÖVÉNYEK
Új, gyógyhatású gyümölcsfajta : Perui földicseresznye
A Perui földicseresznye /Physalis peruviana edulis/ az Andokban honos. Inka, illetve azték bogyónak is nevezik. Hittérítők és felfedezők hozták Dél-Amerikából Európába. Gyümölcséért világszerte termesztik a trópusokon és a szubtrópusokon; újabban Európában is. Főleg Afrika déli részén honosodott meg; ott fokföldi egresnek hívják.
Felhasználása:
A vitamingazdag bogyókat a csésze eltávolítása után a magokkal együtt nyersen eszik vagy befőttnek, lekvárnak, zselének, chutney-nak dolgozzák fel, illetve italokba teszik. Pudingok, gyümölcssaláták és jégkrémek nyersanyaga; cukorral vagy mézzel párolva pedig desszert. Csokoládéba mártogatva ínyenc csemege.
Gyógyhatása:
Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Melatonint is találtak a növényben. A népi gyógyászatban régóta használják, rák, leukémia, malária, asztma, hepatitis, dermatitis és a reuma kezelésére.
Perui földicseresznye vetőmag csomag /kb 30db mag/ 250,-
FalusiVakáció csoport